eigenaar en oprichter van bureau CK

Casper Kwakkel

eigenaar

Ik ben Casper, en de oprichter van bureau CK, wat ik in 2011 ben begonnen. Na 9 jaar gewerkt te hebben voor (middel)grote architectenbureaus, was het tijd voor de grote stap: een eigen tekenbureau! Het leek me een leuke uitdaging om voor meerdere architectenbureaus te kunnen werken aan verschillende projecten.

Elk architectenbureau waar bureau CK mee samenwerkt, heeft  zijn eigen stijl van ontwerpen, maar ook van tekenen. Als tekenaar is het leuk om deze manieren eigen te maken, en zo de architectenbureaus naar tevredenheid te ondersteunen. Door het werken voor meerdere bureaus, ontstaat automatisch een schat aan kennis en ervaring, die ik voor ieder nieuw project weer in kan zetten. Ik denk dat dat ook de meerwaarde is die ik een een architectenbureau kan geven: je besteedt niet alleen een project uit, je haalt ook nog eens extra kennis en ervaring in huis!

 

BIM modelleur met 7 jaar ervaring, sinds augustus 2020 in dienst

Nick Zwaagman

BIM modelleur

Dit is Nick, en sinds augustus 2020 is hij begonnen bij bureau CK als BIM modelleur. Hiervoor heeft hij vanaf 2013 bij diverse architecten- en ingenieursbureaus gewerkt en hij brengt dus heel wat ervaring met zich mee!

Voordat Nick begint aan een nieuwe project, schetst hij eerst de basislijnen op papier. Zo vormt hij zich een beeld van het project, onderzoekt hij waar de lastige uitdagingen zitten, kijkt hij naar referentieprojecten en analyseert zo hoe hij op een efficiënte manier het 3D model kan opzetten. Al snel zit het bouwkundig goed in elkaar, en zijn de eerste tekeningen daar!

Naast zijn werk is Nick bezig om zijn eigen huis te ontwerpen. Zijn kennis en ervaring maakt het mogelijk om gehele proces zelf uit te voeren. Een mooie uitdaging, om nu ook eens op de stoel van de opdrachtgever te zitten! Naast zijn creatieve job vind hij het leuk om iets van de wereld te zien, zo is hij voordat hij aan de slag ging bij bureau CK 6 maanden op wereldreis geweest.